zaterdag 12 juli 2014

Week 28 - verdieping erop en berging bijna

De weken gaan snel voorbij

Inmiddels is het dak van de verdieping ook geplaatst en is de berging/garage geplaats (zonder dak nog). De houten stutten op de begane grond zijn weer verwijderd; tijdelijk om de volgestorte pastroken te ondersteunen.

Overal zijn ook al de voorzieningen aangebracht om de ramen en deuren te plaatsen.
De vele regen is goed in de muren getrokken en omdat de luchtvochtigheid hoog is, verdampt het maar langzaam.

Interessant is om te zien dat naarmate de ruimtes worden beperkt, alles groter lijkt te worden.

De tegeltekeningen zijn uitvoerig bestudeerd...in de badkamer begint een hele tegel nu bij het bad en in het toilet op de bgg loopt de voeg precies in het midden van het toilet.

En CW4 wordt CW5 (zonder weersafhankelijke regeling !) ...zit t bad iets sneller vol.

Heeft wel de mogelijkheid voor een aansluiting op een zonneboiler, maar dat gaat m niet worden omdat die vooral verwarmt in de zomer. Voor het douchewater scheelt het e.e.a. maar qua aanschaf is de terugverdientijd te lang.


Ook nog subsidie aangevraagd op de aanleg van een groen dak; een verplichting vanuit het kavelpaspoort / gemeente. Voorwaarde is wel dat het dak is aangelegd voor 1 mei.

Verder nog bij de kijkdag van WBH geweest en kavel 10 heeft nog 3 dagen bouw voor de boeg. Op dit moment worden de laatste voegen gedaan en tegelijk wordt de steiger afgebroken. Weetje...steiger kost 6 tot 8 euro per m1.de basisvorm (nog zonder berging)

benieuwd waar die stenen voor zijn

de bouwkeet van Van Gelder is na meer dan een jaar ook weg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten