maandag 11 april 2016

Klein onderhoud (flowmeter vloerverwarming & CV-ketel)

De Ecolution heeft afgelopen jaar continue op 1 vloerverwarmingsgroep gedraaid, als soort van overloop waardoor het in die ruimte constant 23 graden was....beetje zonde voor een ruimte waar niet wordt geleefd (dit is inmiddels aangepast zodat het gasverbruik van 7 a 8 m3 per dag is gedaald naar een schamele 1 m3 !!!).

Echter, doordat die groep non-stop openstond, heeft er roestafzetting plaatsgevonden in de flowmeters. Dit is eenvoudig opgelost door de loodgieter:

1. aan- en afvoer van de vloerverwarmingsverdeler dichtdraaien

2. verdeler ontluchten
3. flowmeter met een imbus losdraaien en vervolgens t glaasje schoonmaken
4. terugplaatsen en kijken of de druk voor de CV nog tussen 1.6 en 2.0 bar zit

Ik had me ook aangemeld voor een gratis CV-check.
Na minder dan een jaar kan er weinig mis zijn, en met de moderne ketels kan ook weinig mis zijn. Desondanks was de CO2 meting 9.5 ipv tussen 8.8 en 9.2.

zonder roest
met roest
Dit kan ertoe leiden dat de ketel in storing gaat. Eenvoudig ergens een schroefje aandraaien en probleem opgelost. Tevens het sifon schoongemaakt waar het ijzervijlsel in zat. Qua onderhoud vertelde de monteur dat er eens per 2 a 3 jaar de voorkant van de verbrandingskamer verwijderd dient te worden, schoonmaken en weer terugplaatsen.


Voor wat betreft de voortgang qua bouw, de duitsers zijn neergestreken op kavel 11 met een houtskeletbouw, kavel 13 is bezig met de ruwbouw en van Leeuwen is bezig op 3 kavels tegelijkertijd. Op moment van schrijven zijn de schroefpalen aan t uitharden.
houtskeletbouw

Geen opmerkingen:

Een reactie posten