dinsdag 2 april 2013

Dinsdag 2 april 2013 - 1e contact

Google geeft als eerste hit voor een zelf te woning bouwen, VDM woningen, in de Flevopolder. Contact verloopt moeizaam en makkelijkste is als ik naar Almere kom...ja ja...uur heen, uur terug en ik wil alleen weten wat er ongeveer mogelijk is.

Inmiddels ben ik erachter dat er diverse bouwmanieren zijn:

- traditioneel

- prefab
- houtskeletbouw

Inmiddels heb ik via www.Floorplanner.com een eigen ontwerp gemaakt waar de eerste woonwensen in zijn verwerkt.

Zelf heb ik een lichte voorkeur voor houtskeletbouw (hsb) omdat het minder koud aanvoelt. Prefab lijkt me de goedkoopste bouwmethode...en daar ligt nu de focus op.

Uiteindelijk blijkt VDM voor het budget wat ik maar gemakshalve op 200k heb gezet, niets te kunnen doen. Alle bouwers rekenen met een prijs per m2 of m3. En soms zit daar wel of niet sanitair, grondwerk (heien / fundering), garage bij. Soms ontvang ik ook een offerte kleiner dan de opgegeven 16x9 en 8x9...

En soms zeggen de aannemers ook gewoon doodleuk dat een breedte van 9m niet mogelijk is...

Wat wel klopt is dat een vrijstaande woning, wat dat is IL08, duurder is dan een rijtjeshuis omdat je nu eenmaal extra gevels te bekleden hebt. Fundering is ongeveer 10.000, maar gevels (binnenmuur, spouw, buitenmuur) zijn duurder. Nutsvoorzieningen, leges etc zijn ook weer 7k...het gaat snel met de kosten :-(

Via www.watkostbouwen.nl kom ik er al redelijk achter wat mogelijk is en waar de kosten in zitten.


Misschien kunnen andere bouwers wel wat betekenen en anders is het jammer van de 300 euro.

Inmiddels is de gemeente begonnen met het bouwrijp maken van de lokatie.

de exacte plaats van IL08
De laatste boom...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten