maandag 10 juni 2013

Maandag 10 juni - Afspraak Kavelwinkel

Maandagochtend 8:30 een afspraak gemaakt met de kopercoach.

Het is me nog steeds niet helemaal duidelijk wat de rol is van de koperscoach.
Het is niet direct duidelijk of er al een reserve-optie op mijn kavel staat. Theoretisch zou ik de termijn kunnen laten verlopen en direct weer een nieuwe optie nemen. Dat kost me dan weer 300 euro, maar heb dan weer 3 maanden extra tijd om alles te regelen. Maar is niet nodig....wil dat het huis er zo snel mogelijk staat !

In ieder geval zijn er buiten het normale bouwvlak nog extra mogelijkheden om te bouwen. Er mag vanaf 1 meter achter de voorgevel, maximaal 2,5 meter aangebouwd worden (vergunningvrij) maar 50% van de tuin moet beschikbaar blijven.

Een kelder is vergunningplichtig en er moet 3,5% leges over betaald worden.
Overbodige grond (bijv. door afgraven tbv kelder) kan gratis worden aan geboden aan de gemeente (scheelt weer afvoerkosten a 40 euro per m3)

Erfpacht % volgt de hypotheekrente maar is daar niet aan gekoppeld.


Schoongrondverklaring bestaat tegenwoordig niet meer maar zal voor deze kavel ook niet een probleem zijn. Voordat de tijd van de voetbalvelden, was het landbouwgrond :-)

Het uitstel voor het tekenen van de grondreserveringsoverkomst is geen probleem. Zolang ik maar kan aantonen dat ik serieus bezig ben met de diverse zaken. Het faillissement van AllureBouw en de tekeningen zijn voldoende "bewijs".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten