dinsdag 25 juni 2013

Dinsdag 25 juni - Selectie bouwer

Vlak voor de vakantie werd bekend dat AllureBouw (AB) failliet was gegaan.
Op zich wel fijn, want daardoor werd de keuze vergemakkelijkt.

AllureBouw stond in de top3....en mede hierdoor heb ik 6 weken uitstel gekregen voordat de grondreserveringsovereenkomst getekend moest worden.

Tijdens de vakantie in Frankrijk de selectie gemaakt, en met 1 bouwer / aannemer ga ik vooralsnog door. Mocht deze onverhoeds de prijzen rooskleuriger hebben voorgesteld dan in het voortraject, dan zijn er nog alternatieven. Maar ik heb een goed gevoel :-)

Het is niet alleen een selectie op prijs, maar ook op kwaliteit van de offerte (HMU Olsthoorn was hierin zeer gedegen, alhoewel ik het initiele contact al bijna was vergeten), nabijheid van de vestiging, klik met de contactpersoon, keuze materialen (bijv. 350 euro per 1000 stenen waar de anderen meestal kiezen voor 220 euro/1000), compleetheid (incl. grondwerk) en vakkennis (de kelder was een realistische prijs).

Van de afgewezen kandidaat SelektHuis niets meer gehoord, maar ik begreep dat dat massa-werk is (de dag nadat de vertegenwoordiger langs was geweest, kreeg ik een telefoontje of ik de brochure had ontvangen...).

RowecoBouw (RB) wilde opeens wel een gedetailleerde offerte opstellen en beweerde door gezamelijke inkoop wel 20-30% te kunnen besparen. Met de nu aangeboden (warrige) offerte op een Excel-blaadje zaten zij nog boven HMU...tja...met crisis zou je toch verwachten dat ze wat beter hun best doen. RB is trouwens een vertegenwoordiger van VariantHuis, ook weer een bouwer uit het oosten des lands.

HMU Olshoorn / Bot & van der Ham zijn vertegenwoordiger / doen zaken met Brummelhuis, 1x raden waar zij vandaan komen ;-p

Inmiddels is bekend dat AB een doorstart heeft gemaakt en valt inmiddels ook onder WoningBorg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten