zondag 7 juli 2013

Zondag 7 juli 2013 - Financiering

Vandaag een mail gestuurd naar de Hypotheker om te zien of de bedachte constructie met familiebank etc mogelijk is.

Met de bestaande hypotheek, de te verwachten restschuld, familiebank, nieuwe regels omtrent hypotheekaflossing (annuitair), etc, wel raadzaam om een expert in te schakelen. Sowieso worden er kosten in rekening gebracht bij het afsluiten van de hypotheek. Dus voor wat extra geld, mag de expert er naar kijken. Zou vervelend zijn als de bouwer begint, en de hypotheek komt niet rond.

Het gebrek aan eigen geld is trouwens de hoofdreden dat de meeste kaveloptanten afhaken. De bank wil niet financieren omdat er geen onderpand is, de grond is nog van de gemeente en er staat nog geen huis...

Mark had afgelopen week al de financiering rond gekregen....vlak voor de verhoging door de diverse banken. 3.7% voor 20 jaar is een mooie deal !

A.s. vrijdag gesprek met HMU over de tekening die digitaal is uitgewerkt. Ben benieuwd hoeveel iteraties er gaan komen voordat alles ok is. Eind van de maand gaat HMU 4 weken met bouwvak...kijken of de bouwvergunning voor die tijd ingediend kan worden. Kan het me haast niet voorstellen; net zo min dat als er per 1 april begonnen wordt met bouwen, dat volgend jaar rond dit tijdstip het huis er al zal staan (bouwtijd = 100 dagen).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten