vrijdag 12 juli 2013

Vrijdag 12 juli - Geld en ontwerp

Afgelopen week weer lekker bezig geweest.

Woensdag op bezoek geweest bij de buren aan de overkant (nu en straks).

Leuk om te horen waar zij in het proces zijn en ervaringen uitwisselen.

Sommigen krijgen toch een hypotheek in deze tijden ook al hebben ze geen vast contract. Maar het contact met de Hypotheker verloopt voor mij toch minder. Het blijkt dat de familiebank (oftewel kasrondje) samen wordt gevoegd met het bedrag van de bank; en dat samen mag niet meer bedragen dan de maximale hypotheeksom. De Hypotheker gaat uitzoeken wat mogelijk is...na 2 dagen is het enige wat ik hoor (via mail), dat wordt lastig, maar de mogelijkheden worden niet genoemd...grrr


Kan ik het zelf weer gaan uitzoeken....ach ja....hoort erbij, bij de bouw van een huis zal ik maar zeggen. Iets minder leuk dan het nadenken over het huis :-)

Zelf maar een rondje bellen met de banken
Een adviseur van Triodosbank denkt dat het wel mogelijk is, maar voor 5 augustus gaat het niet lukken. Te druk....hahaha, wat nou crisis ;-) En orienterend gesprek is gratis, maar voor de offerte dient 1600 euro afgetikt te worden...ook al ga je in zee met een andere partij. Lekker zaken doen...ze bieden/boden wel een goede rente voor energiezuinige woningen. ABN Amro...degene die ik aan de lijn krijg weet niet eens wat een familiebank is; op de website staat toch echt:   
  • Gecertificeerde hypotheekadviseurs

Volgende week kijken wat Rabobank, Aegon, Bespaarspecialist en de http://www.definancielealliantie.nl kunnen bieden/betekenen.

Voor de hypotheekofferte heeft de bank een aantal zaken nodig...nu begrijp ik waarom 50% afhaakt vanwege financiƫle redenen. Je hebt een taxatierapport nodig van de te bouwen woning, grondreserveringsovereenkomst, omgevingsvergunning en een aanneemsom. Maar de offerte wil je juist al hebben voordat je de overeenkomst sluit...

De anderen gaan waarschijnlijk bouwen met Schouten, de partij die eerder spam verstuurde. De doorlooptijd is 8-9 maanden...een stuk langer dan de 3-4 maanden door HMU. Vanochtend gevraagd waardoor dat komt...omdat de planning zo strak in elkaar steekt. Samen heien bijvoorbeeld is dan ook geen optie.


Vanochtend dus gesprek gehad met Ard om de schetsen te bespreken die ze hadden gemaakt. Het ontwerp voelde toch niet helemaal goed en we besloten de boel om te gooien en wat kamers te wisselen. In plaats van een lange entree en vierkante woonkamer, is het nu wat meer traditioneel en ook ruimtelijker. Dat ruimtelijke is beetje groot...een woonkamer van 11 meter lang en 4,5 meter breed. Op zich wel begrijpelijk omdat de begane grond net zo groot wordt als een gemiddelde eengezinswoning !

Ook de verdieping heeft nu echte pluspunten. De overloop is bij het kantoor getrokken waardoor je een soort open-keuken idee krijgt. De slaapkamer is 4x5 meter met een inloopkast :-) Oh ja...ook nog een badkamer met bad en inloopdouche en een aparte wc. Enfin, kijk maar op de plaatjes hieronder !
ERG benieuwd als t allemaal staat !
HMU gaat de tekeningen digitaal maken (incl. gedetailleerde maatvoeringen) en daarna gaan we langzaam aan de details uitwerken.

HMU origineel (nota bene tekening van architect)

keuken in het midden en aan waterkant studie & logeerkamer
(lang leve Ard)

de verdieping
.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten