maandag 9 september 2013

9 september - muren & ramen

Hoe lang kan je praten over aanpassingen aan een ontwerp dat eigenlijk al goed is ...

3 uur :-)

Doordat de trap naar de kelder nu onder de trap naar boven komt, wordt de gebruiksruimte pantry groter (voldoende voor 5 hoge koelkasten).

Her en der wat extra ramen geplaatst, schuifpuien vervangen door openslaande deuren.

Op de verdieping de hoogte van het raam verlaagd van 1,50 naar 1m zodat je van achter het bureau direct naar buiten kunt kijken.

Urinoir nu ook op de verdieping waardoor de ingang en layout van de badkamer iets anders wordt. Ik zat nog even te spelen met de gedachte om de badkamer ook bereikbaar te maken vanuit de inloopkast (zodat je niet over de gang hoeft te lopen), maar dat is ook weer zonde van de opbergruimte.

Garage wordt ws langer (van 5,30 naar 7 meter) zodat als de auto in de garage staat en ook nog wat anders bij kan (bijv. ooit een motor of een klusruimte). Kelder wordt ook wat groter omdat de huidige 3,20 de buitenmaat is, en als er een bioscoop komt, moet er geisoleerd worden...dan wordt het allemaal wel erg krap. Dus kelder wordt straks 3,20 met binnenmaat en geisoleerd.

Komt bovenop het voorstel om de gestucte gevel te "breken" met een gedeelte natuursteen. Dezelfde natuursteen die ik had gezien in Nieuw Leyden. Alleen is het aanbrengen nogal arbeidsintensief (kleine steentjes en duur materiaal) dus een groot oppervlak bekleden is budgettechnisch niet haalbaar.

Schuifdeuren...ook nog een heikel punt; een goede schuifdeur wordt geleverd in een cassette voor industrieel gebruik (meerprijs 1200€).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten