vrijdag 23 mei 2014

Tips and tricks

De peilen zijn uitgezet en de grenzen tot waar het grondwerk plaatsvindt....niets meer :-(
Maar geduld is een schone zaak.

Afgelopen woensdag was er een borrel georganiseerd door de kavelwinkel, in/nabij het Stadhuis met andere eigen-huis bouwers. Doel was de aanstaande buren te leren kennen en ervaringen uit te wisselen. Helaas niet al te veel buren aanwezig, maar het was wel gezellig. Kavel 5 en 6 waren er ook en wat kennis uitgewisseld. 

Inmiddels ook de waarschijnlijk laatste meerwerkopgave gekregen voor het installatie-deel.
Onderdelen daarvan waren onder andere een douche WTW, vloerverwarming in de badkamer. Ook een gescheiden warmteregeling per kamer / per zone. Als er maar 1 thermostaat die in de woonkamer hangt, en die ruimte is op temperatuur, dan slaat de CV af...en de rest van het huis heeft niets meer. Erger wordt het nog als er een open haard aanwezig is.

Deze pagina beschrijft e.e.a. duidelijk:
http://www.heatnet.nl/zoneregeling-houtkachel.html


De meerwerkopgave ging ook nog over een weersafhankelijke regeling....aardig aan de prijs en volgens mij niet helemaal relevant voor een woonhuis.

Tot nog toe had ik ook begrepen dat het niet loont om meer PV-cellen qua capaciteit op het dak te plaatsen dan je jaarlijks verbruikt qua energie omdat de vergoeding qua teruglevering erg laag is (6 - 8 cent). IL0* laat het overschot aan opgewekte elektra naar een warmtepomp gaan en dat kan weer gebruikt worden voor de vloerverwarming :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten