woensdag 4 juni 2014

Week 23 - 1e paal

Woensdag 04-06-2014 om 7:35 is de eerste paal er in gegaan!
Wel vroeg opstaan...maar een eerste paal is wel therapeutisch omdat na alle voorbereiding er eindelijk een fysieke start wordt gemaakt.

(en om 13:00 waren ze alweer klaar met de 16 palen van 15 meter).

Wel met aardig wat moeite omdat de grens tussen zand en veen precies over de kavel heen loopt. De tweede paal ging al stuk makkelijker en schoot zo 5 meter door de bovenste grondlaag. De palen zijn 15 meter lang, als ze op de grond liggen valt het mee, maar rechtop-staand zijn ze erg hoog (ga maar na...4e etage van een flatgebouw). Wat dat betreft is boren toch een stuk gelijkmatiger.

Er is ook nog wat extra aarde afgevoerd omdat op het eiland overal nog 20cm teveel aarde lag. 1 m3 bijvoorbeeld lijkt niet veel , maar als je t zelf moet wegscheppen valt het vies tegen. Vanwege de vorm van de huizen op kavels 1 t/m 8 (semi-bungalow) is er relatief meer grond onder het huis dan tuin. Een oplossing zou kunnen zijn om de "kruipruimte" op te vullen met de aarde..zoals is gedaan bij sommige huizen van WeBuildHomes. Grond afvoeren kan een kostbare zaak zijn..

Verder, het eiland is bijna klaar...de bestrating van de bruggen is af en alleen nog de reling moet afgemonteerd worden. Van Gelder is ook al aan het opruimen; a.s. vrijdag zijn ze van het terrein.

uitlijnen van de reling

stootblokken liggen er


bouwput wordt uitgegraven


nu al file...met 2 bouwers...dat wordt straks nog wat


Geen opmerkingen:

Een reactie posten