maandag 10 maart 2014

Gas/water/licht

Een belangrijk punt voordat echt begonnen kan worden met de bouw, is de bouwaansluiting voor de elektra. Stedin was 2 weken geleden gekomen met een offerte gebaseerd op 100 meter tijdelijke voorziening waarbij straten opgebroken en vergunningen aangevraagd moesten worden. Behalve een duur geintje ook een lange doorlooptijd (13 weken) terwijl een normale aansluiting stuk goedkoper en sneller is.

Volgens de gemeente worden alle nutsvoorzieningen geleverd tot aan erfgrens op 1 april. Direct contact met Stedin leidt nergens toe omdat de afdeling Realisatie van niets weet. En volgens Stedin duurt het minimaal 6 weken voordat er iets operationeels zou liggen.


Contact van de Kavelwinkel met de projectleider bouwrijp-maken is vruchtbaarder. Structin is de partij die verantwoordelijk is voor g/w/l. En om het moeilijker te maken, de andere partijen zijn Stedin, Joulz en de firma Baas die uiteindelijk de aanleg verzorgt. 

Werkzaamheden zijn gepland van 24 maart (dus net als het asphalt is gelegd) en duren 2 weken voor aanleg. Daarna nog 1 week voor de aansluiting op het bestaande net en vervanging van de huidige trafo door een zwaarder model. 

Gelukkig hebben ze voor heien geen elektra nodig :-)
Inmiddels heb ik ook het ordernummer ontvangen zodat Stedin hun eigen aanvraag kan opzoeken en mij een nieuwe offerte kan doen toekomen...trafo-huisje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten