zaterdag 8 maart 2014

Vloerenman en Hebo

Vandaag, zaterdag 8 maart, stond een trip naar Hebo nabij Hengelo op het programma. Hebo levert de voordeur, kozijnen en buitendeuren. Onderweg nog even een tussenstop gemaakt bij de Vloerenman in IJsselstein die aantrekkelijke acties heeft; samen met Ruud (aardige man) een mooie tegelvloer gevonden met houtlook. Na een uurtje shoppen helaas weer doorrijden en niet kunnen genieten van het pittoreske IJsselstein.

Nét op tijd arriveren we om 13:00 bij Hebo. Vooraf al redelijk bepaalt wat het moet worden, maar toch weer keuzes zat :-) Hebo zit aan de bovenkant van de markt en dat uit zich bijvoorbeeld qua kwaliteit in de dikte van de (voor)deur die standaard 7cm is ipv 5cm, sleutels omkeerbaar en met "putjes". De opties: screens, rolluiken, volledig electronisch 3 punts voordeursluiting vallen snel af...vanwege de prijs (1500+ euro per optie). Horren komen ook later. Eventueel kunnen er uitsparingen gemaakt worden ten behoeve van de (bedrade) magneetcontacten van het alarm (handig om te weten).

Alle deuren worden nagelopen op draairichting (en zonodig aangepast zoals de deur in de garage). De openslaande deuren op de verdieping openen nu ook naar buiten (alhoewel eerst werd gezegd dat dit moeilijk werd). De deuren kunnen nu (in de zomer) volledig open en tegen de gevel worden vastgezet.

Kleur voordeur wordt RAL8022 (lekker belangrijk ;-) ) en bij de openslaande deuren komen onderin 2 latjes in plaats van 3 latjes. Staat iets moderner en is toevallig ook iets goedkoper. De zijlichten worden iets smaller zodat van de gevel van 4m niet 3m uit glas bestaat...maar i.v.m. de vergunning die al is aangevraagd kan het ook niet veel kleiner. Geen brievenbus in de voordeur is ook weer goedkoper (luxe-issue omdat de voordeur meer dan 10meter van de openbare weg is).

Dan is het alweer 15:00 en tijd voor de volgende afspraak van Matthijs.

De overige opties zoals inbraakwerend glas, 3 dubbelglas, thermo-kozijnen zijn niet aan de orde gekomen. Misschien maar beter ook :-)

Oh ja...belangrijkste misschien nog...de kleur van de kozijnen wordt puur hout met (3x) beits vanaf de fabriek.

Nu nog de binnendeuren bepalen...beslag en of het stomp of opdek gaat worden.


keramische tegels met houtlook


links is standaard...rechts gaat t worden

1 van de 5 openslaande deuren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten